Ø16mm karnisok

Ø16mm karnisok

16mm elemes program, 16mm karnis, memphis karnis

Ø16mm karnisokat általunk szabadon választott elemekből, tetszés szerint állíthatjuk össze karnis szettünket.

A rudakhoz kiválasztva a megfelelő végzáró díszt, tartó konzolokat és függönykarikákat.

A helyes karnis átmérő meghatározása nagyon fontos, mindig vegyük figyelembe a rudak terhelését és a helység belmagasságát.

Az elemes karnisok esetében a rudaktól kezdve, minden egyes karnis elemet külön – külön tudunk megvásárolni.

Ezáltal individuálisan tudjuk összeállítani a nekünk tetsző szettet.

Hogyan állítsunk össze egy karnis szettet? Milyen tartozékokat szükséges rendelni?

elemes karnis, rendelési segédlat, karnis elemek rendelése

elemes karnis, rendelési segédlat, karnis elemek rendelése

Különböző rúd átmérő közül választhatunk, Ø12mm, Ø16mm, Ø19mm, Ø20mm, Ø25mm. A karnisrudak ármérőjének kiválasztása nem csak terhelhetőségük szempontjából fontos, hanem az adott belmagassághoz is illeszkednie kell ahová fel kívánjuk szerelni.

Gazdag forma és színvilággal, oldalfali vagy mennyezeti szereléssel. Egy vagy kétsoros kivitelben, és a nekünk tetsző végzáró dísszel.

HOGYAN KELL FELSZERELNI A KARNIST?

A nagy fesztávolságú függönyrudakat esztétikus konzolokkal rögzítik az ablak feletti falra. A hossztól függően a stabilitás érdekében közbenső konzolokat használnak. Ezek magas esztétikai színvonalat képviselnek, és kiegészítik a függönyrúd kialakítását. A bisztró- vagy bisztrórudat gyakran használják a konyhában és a fürdőszobában. Ezt a változatot egyszerűen az ablakkeretek közé kell feszíteni csavarok és fúrás nélkül. A függönyök közvetlenül az ablak előtt helyezkednek el, és általában csak az ablak egy részét fedik le, így az optimális magánélet és az elegendő fény egyidejűleg szabályozható.

MI AZ A FÜGGÖNYRÚD?
A függönyrudak az ablak feletti falra vannak rögzítve, és biztosítják, hogy az alsó függöny és a díszfüggöny a kívánt hullámokban hulljon le. A függönyöket vagy a rúdra húzzuk, vagy behúzó szalaggal rögzítjük. Az átlátszó alsó függöny általában a teljes ablakfelületet lefedi, és biztosítja, hogy elegendő fény jusson a helyiségbe, ugyanakkor belátás ellen is véd. A sötétítő függönyök sűrű anyagokból készülnek, és mindkét oldalon vagy csak az egyik oldalon rögzíthetők.

MILYEN SZOBÁKBAN HASZNÁLHATÓ A FÜGGÖNY?

Alapvetően a függönyök hangulatos és otthonos jelleget kölcsönöznek minden helyiségnek. A modern, purisztikus életstílus kezdetben tiltotta a nagy ablakok díszítését, mert a függöny túl hangulatossá tette. Manapság az átlátszó poliészter szövetek, a laza vászonszövetek és a finom tónusok teljesen megváltoztatták ezt a nézetet a modern életről. Emellett új, letisztult, gyönyörű, rozsdamentes acél függönyrudak is új arculatot adtak az ablakdekorációnak.

A hálószobában és a gyerekszobában csak az anyagválasztásnál ügyeljünk arra, hogy a helyiség kellően sötétíthető legyen. Itt a rolók vagy a pliszék és a sötétítő függönyök kombinációja is használható.

A pontos termékinformációk és a telepítési, felszerelési útmutatók innen tölthetők le.

https://www.gardinia.de/infothek/montagevideos

MILYEN RÚD HOSSZÚSÁG ESETÉN VAN SZÜKSÉGEM KÖZTES KONZOLRA ?
A rúd átmérőjétől függ, – 200cm-rúdhossz felett – 3 darab tartókonzol szükséges!

MIRE UTAL A HOSSZÚSÁG A KOMPLETT KARNIS SZETT RENDELÉSEKOR?
A hossz mindig a rúd hosszára vonatkozik, végfejek nélkül.

HOVA SZERELHETEM A FÜGGÖNYRUDAT?
Alapvetően a készletek falra szerelhetőek. A mennyezeti rögzítéshez speciális konzolra van szükség, és a legtöbb rúdátmérőhöz fali tartó is kapható